2021-12-18 13:31:59• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémetibe érkezik a Magyar Mise rockoratórium

December 20

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Merre tovább, európai család? címmel családkonferenciát szervez hétfőn Szatmárnémetiben, melynek záróakkordjaként a Tolcsvay László és Tolcsvay Béla által jegyzett Magyar Mise rockoratórium is bemutatásra kerül.

A Merre tovább, európai család? című családkonferencia, melynek helyszíne a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ, december 20-án 14 órakor kezdődik.


Köszöntőt mond Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke – Budapest. A konferencián előadást tart Dr. Király Lajos református esperes, pasztorálpszichológus – Szatmári Református Egyházmegye (A keresztény család krízisei, kihívásai és lehetőségei); Prof. Dr. Csiszár Klára pasztorálteológus, tanszékvezető egyetemi tanár, a Linzi Katolikus Egyetem központigazgatója – Linz (Egyházfejlesztés a krisztusi küldetésnek megfelelően); Frivaldszky Edit igazgató, Emberi Méltóság Központ – Budapest (A család jövője Európában videó üzenet); Bedő Imre alapító, Férfiak Klubja – Budapest (Hogyan legyen az apa férfi és az anya nő?); Márton Zsuzsanna elnök, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége – Szatmárnémeti (Magyarnak megmaradni határon túl).


Az előadásokat követő Merre tovább európai család? panelbeszélgetés résztvevői: Bedő Imre, Prof. Dr. Csiszár Klára, Dr. Király Lajos, Márton Zsuzsanna, Szőnyi Kinga.  Közreműködnek Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész (Budapest) és az Egri vegyeskórus Tolnai Zelma vezetésével – Szatmár megye.


Egy állófogadást követően 17 órától a budapesti Klasszikus Színházért Alapítvány szervezésében bemutatásra kerülő, Tolcsvay László – Tolcsvay Béla Magyar Mise rockoratórium előadásra Sáfár Mónika és Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművészek főszereplésével.


A „Magyar Mise” című rockoratórium Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző zenéjére és Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró szövegkönyvére készült. Ősbemutatója 1987-ben volt, és több évtizedes sikertörténete során a Kárpát-medence és a világ számos helyén bemutatásra került. A mű szerkezete a római katolikus liturgiát követi, és közel húsz éve elkészült a templomi előadásra alkalmas átirata is, azóta gyakran hangzik szentmise keretei között, a liturgia szerves részeként. Bemutatója óta a zenemű több száz alkalommal csendült fel. Bebizonyosodott, hogy üzenete a koncerttermek falai között, a szabadtéri előadásokon és a megszentelt helyeken, templomokban, gyülekezetekben egyaránt betölti küldetését, azaz, hittel és zenével hirdeti a magyar nemzet elköteleződését a keresztény értékek mellett.


Közreműködik a Pannonia Sacra vegyeskar Silló Katalin vezetésével, szólót énekel: Koleszár Ákos.

Művészeti vezető: Sáfár Mónika.

Fővédnök: Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke – Budapest


Részvételi szándékukat jelezhetik Márton Zsuzsannának a +40 (741) 515 094, vagy Szalma Mártonnak a + 36 30 799 5656 telefonszámon.


A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a programokon való részvétel védettségi igazolvány felmutatásához és maszkviseléshez kötött!


A rendezvény Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: